2014. július 3., csütörtök

Kolis múzeumozás

04.26.
A koli szervezett nekünk egy látogatást a katonai múzeumba (igaz itt már voltam, de most is találtam újdonságokat), mert a Dien Bien Phu-i csatának volt a sokadik évfordulója, így a tikkasztó melegben, egy kisbuszban összezsuppolva elmentünk múzeumozni.
Mivel ’kora reggel’ mentünk, bónuszban kaptunk fejenként 30,000 dongot ’reggelire’, ami persze nagyon jól jött, meg tudtam belőle ebédelni.
A múzeum, nem tudom miért, talán mert kedvezményes lehetett a jegy, fullon volt helyiekkel, mindenki kíváncsi volt a történelemre. Mondjuk, nem csak civilek, hanem katonák is voltak jócskán.
Minden csoporthoz tartozott egy idegenvezető hölgy, akinek a derekán ott lifegett a hangszóró, fején pedig a mikrofon, mivel a vietnamiakat csak így lehet vezetni, mert nagyon hangosak, főleg, hogy a múzeum tele volt alsó tagozatosokkal. Minden idegenvezetőn zöld, talán katonai egyenruha volt.
Ami érdekes volt számomra itt, hogy voltak terepasztalok, ahol bemutatták a csaták menetét. Színes, villogó lámpák mutatták, hogy egy bizonyos időben éppen ki, merre masírozott, melyik helyszínt foglalta el, mindeközben pedig a hanghatások sem maradhattak el. Az egyik terepasztalnál pluszba még régi, fekete-fehér videofelvételt is vetítettek, melyben a déli országrész, Saigon és környéke volt a fő téma. Nekem nagyon bejött.

Mivel olyan sok újdonságot a múzeummal kapcsolatban nem tudok írni, így ebbe a bejegyzésbe inkább majd képeket rakok fel.







 
 
 

 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése