2014. április 11., péntek

Színház

04.11.
Esti programnak a suli szervezett egy színházi előadást, ahova fakultatívan lehetett jelentkezni. Én persze mentem, és nem bántam meg. Úgy volt, hogy megadták a címet, és a helyszínen találkoztunk. A térképen megnézve nagyon úgy tűnt, hogy kinn van a francban, mert arra felé többször jártunk már motorral, és nem tartozik a legbiztonságosabb útszakaszok közé, mivel nagyon szűk utca és a járművek igencsak összeheringelődnek.
Az előadás este nyolckor kezdődött, így már elindultam fél után, mert nem tudtam milyen gyakran járnak arra a buszok, meg különben is ilyenkor még csúcsforgalom van. Útközben mértem az időt, a koli és a Bach Mai kórház közt 10 perc alatt leértem, onnan a megfelelő buszmegállóig 10-15 perc közt volt, a színházig busszal pedig 5-10 perc között, összegezve 30 perc alatt ott voltam, így volt még egy órám, hogy körülnézzek a környéken.
Szabadidőmben sétálgattam egy kicsit a környéken, mikor pedig visszaértem a színházhoz, már a jónép elkezdett gyűlni, igaz nem a suliból, hanem a helyiek érkeztek elég szép számban. Főleg családok jöttek. Végül a kínai csoport jött a suliból, így elég viccesnek hatott nekem, hogy ott voltam egyedül fehér ember majdnem 200 ázsiai közt.
Az előadást kivételesen pontosan kezdték, ami 95 perces volt szünet nélkül. Maga a darab a színházban volt, nem a szabadtéri kis tónál, mivel emberek voltak beöltözve. Fekete ruhában nyomultak, mikor a nagy bábokkal táncoltak. Viszont voltak rendes vietnami ruhában is, mikor magukat az embereket alakították.
Főleg zenés betétek voltak. A vietnamiak zene terén aztán tudják, hogy mi kell a show-hoz. Egymást váltották a hagyományos és a modern számok. Mindezt fényshow-val fűszerezve. Nagyon látványos az egyszer biztos.
Főleg a helyi szokásokat, földművesek életét mutatták be: voltak parasztok, aratás, bivalyok, madárijesztők, lányok hódítása, felajánlás az isteneknek…
Különféle kellékeket vettek igénybe a szereplők, a báboknál volt, hogy a parasztlányok a hátukon feküdtek és a lábukon voltak a bábok, lábbal báboztak.
Mindenképp látványos előadás volt, amin jót lehetett szórakozni, látványban sem utolsó. Nekem nagyon bejött, ajánlani tudom.
A műsor után elindultam haza, közben keresve a buszmegállót, amihez vagy 10 percet kellett slattyognom, mert nem volt a közelben. Végülis csak egy megállót mentem, mert visszaértem a kereszteződéshez, ahol anno felszálltam a buszra. Onnan tovább gyalogoltam. A forgalom kezdett egy kicsit csendesedni, de még így is jócskán voltak az utakon. Az esti vonat is épp akkor jött. A boltok közül is még nyitva voltak, pedig ekkor már háromnegyed 10 volt. Attól függetlenül, hogy ilyen későn mentem haza, nem volt bennem félsz, nem úgy mintha Pesten járkálnék ebben az időpontban. Itt nagyobb a biztonságérzetem, mint Pesten, mondjuk a Blahán.

Mindenesetre jól szórakoztam.